U mag van uw zorgverzekeraar na 5 – 7 jaar uw huidige prothese vervangen in een nieuwe prothese.
Wanneer een nieuwe gebitsprothese?
Overweeg een nieuwe gebitsprothese wanneer uw huidige gebitsprothese:
- ouder is dan 5 jaar;
- zwarte randjes vertoont;
- scheuren vertoont;
- breekt.
Advies
Herkent u één of meerdere onderstaande problemen?
- Pijnklachten;
- Een loszittende prothese;
- Uw gezicht is veranderd;
- Uw prothese breekt regelmatig.
Maak dan een afspraak voor advies bij Dental Techniek Groningen. Tenslotte gaat alles prettiger met een optimaal functionerend kunstgebit.
Meer informatie
Immediaat Prothese
Om allerlei redenen kunt u uw laatste tanden en kiezen verliezen. Nadat de tandarts/kaakchirurg heeft besloten uw laatste tanden en kiezen te trekken zal de tandtechnieker beginnen met het vervaardigen van uw eerste kunstgebit (immediaatprothese). Lees meer.
Partiële prothese
Partiële prothese is een gedeeltelijke prothese. Het komt steeds vaker voor dat inwoners van Nederland niet al hun tanden, maar één of enkele gebitselementen verliezen. Het ontstane gat kan dan op verschillende manieren opgevuld worden. De tandtechnieker zal dan in samenwerking met uw tandarts een voorziening voor u vervaardigen. Deze voorziening zal dan een uitneembare gedeeltelijke prothese zijn die tussen uw bestaande tanden past. Lees hier meer over een partiële prothese.
Implantaat prothese
Een implantaat is een kunstwortel die als een schroef in de kaak wordt geplaatst. Deze komt op de plaats waar vroeger uw tanden en kiezen stonden. Meestal wordt niet voor iedere tand een implantaat geplaatst; om een kunstgebit goed te kunnen dragen zijn twee tot vier implantaten voldoende. Lees hier meer.